De Duurzame wat?

Dat is nog vaak de reactie wanneer de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (Sustainable Development Goals, SDGs) ter sprake komen.

Mensen vertrouwd maken met deze globale doelstellingen voor duurzame ontwikkeling, is een cruciale eerste stap om vervolgens tot actie over te gaan, maar ook om draagvlak te creëren voor de nodige beleidsmaatregelen die bijdragen aan de SDGs. Zowel in Vlaanderen als elders in de wereld zijn lokale besturen en organisaties druk bezig met sensibilisering rond de SDGs. Want om ze te realiseren, moet iedereen mee in het bad.

De VVSG verzamelde 50 praktijkvoorbeelden om deze SDGs zowel binnen de gemeentelijke organisatie als in externe communicatie en op evenementen kenbaar te maken aan een breder publiek. De sensibiliseringspraktijken zijn zeer uiteenlopend, maar hebben met elkaar gemeen dat ze op een laagdrempelige, vaak ludieke manier mensen kennis laten maken met de SDGs. Van SDG-stressballetjes via de SDG-pralines tot een SDG-tijdcapsule: in deze portfolio vind je een mooie verzameling van campagnes, acties en activiteiten. Laat je dus inspireren en aarzel niet om ook in je gemeente de SDGs in de schijnwerpers te plaatsen!

De publicatie kan gedownload worden in het Nederlands en in het Engels op http://www.vvsg.be/sites/sdgs/Paginas/Praktijkvoorbeelden-sensibilisering.aspx

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van Fiabel-nieuws.