Nieuwe database voor Evaluatie experten

Fiabel, NGO-federatie en Acodev zijn op zoek naar experten om hun leden te ondersteunen.

Experten gezocht voor interventies in 48 landen!

Acodev, Fiabel en Ngo-federatie behartigen samen de belangen van 83 Belgische civiele maatschappij organisaties (CMO’s) en institutionele actoren (IA’s)voor ontwikkelingssamenwerking.

 Om onze leden te ondersteunen houden wij een database bij van evaluatoren die onderlegd zijn in het evalueren van interventies voor ontwikkelingssamenwerking in het Zuiden maar ook in België (ontwikkelingseducatie, sensibilisering, beleidswerk, …). Het regelgevend kader vereist dat de Belgische niet-gouvernementele actoren ( CMO’s en IA’s) voor ontwikkelingssamenwerking gedurende de programmaperiode 2017-2021 tussentijdse en eindevaluaties uitvoeren van hun interventies. Gezien deze wettelijke vereiste zal er in de periode 2018-2019 en 2021-2022 een zeer grote vraag zijn naar externe evaluatoren. Het wettelijk kader is van toepassing op 83 actoren die interventies uitvoeren in 48 landen.

Registreer je vandaag nog!

Opdat onze leden via een marktbevraging op een efficiënte manier een evaluator kunnen vinden voor hun evaluaties, willen we een zo actueel mogelijke database aanleggen van evaluatoren en hun expertises. Indien u graag opgenomen wordt in deze database vragen we u om via deze link uw contactgegevens en expertise domeinen in te geven: http://portailqualite.acodev.be/fr/user/register

Om uw zichtbaarheid als evaluator in onze database te verhogen, zorg ervoor dat u het vakje "Monitoring & Evaluation" in de categorie "Keywords" (en eventueel "EFQM Model en "Screening") kruist. Na uw registratie als expert/gebruiker kunt u uw activiteitenreferenties met NGOs toevoegen en uw gegevens indien nodig bijwerken.

Indien u andere evaluatoren kent die mogelijks opgenomen willen worden in deze database, aarzel dan niet om dit bericht door te sturen.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van Fiabel-nieuws.