In het kort

Opgericht in 1976 om te reageren op het lerarentekort in verschillende landen in het Zuiden, is APEFE geëvolueerd van een alternatieve naar projectgerichte en vervolgens naar een programmagerichte werking. In een wereld in beweging, probeert APEFE vandaag innovatieve samenwerkingsmechanismen te ontwikkelen waarbij de expertise uit Noord en Zuid samenkomen om de immense uitdaging van duurzame ontwikkeling aan te gaan.

Visie

Een wereld waarin ongelijkheden gestaag afnemen en waar mensen toegang hebben tot kwalitatieve sociale basisvoorzieningen in een beschermde omgeving om een duurzame, rechtvaardige en inclusieve ontwikkeling te garanderen.

Een wereld die speciale aandacht besteedt aan jongeren en vrouwen; waarin onderwijs, gezondheid, milieu en klimaat prioritaire aandachtspunten zijn en waarin de rechten van iedereen zijn gewaarborgd.

Missie

Om bij te dragen aan het realiseren van deze visie, werkt APEFE samen met Instanties betrokken bij ontwikkeling (publiek en privé) in het Zuiden, bij de studie, de organisatie, de ontwikkeling en de implementatie van mechanismen om capaciteit te versterken op institutioneel, organisatorisch en individueel niveau. APEFE werkt voornamelijk in Noord-Afrika, West-Afrika en in de regio van de Grote Meren en focust zich op educatie, gezondheid, milieu, inclusieve economie en landbouw.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van Fiabel-nieuws.