Midden december en midden januari helpen we je bij de voorbereiding op de certificering van je evaluatiesysteem. Je bent welkom op een individuele coachingsessie van twee uur op 17/12, 18/12, 19/12, 14/01 of 15/01. De Nederlandstalige coachingsessies worden gegeven door Nancy Jaspers van Humanya.

 Wat zijn de coaching sessies?

Om je voor te bereiden op de certificering kan je deelnemen aan een individuele coachingsessie van twee uur. De bedoeling van de sessie is dat je vooraf de zelfevaluatie doorloopt en je verbeterplan opstelt, zoals voorzien in het proces van de certificering. Hier vind je alle nodige informatie en documenten van de DBE over het certificeringproces. De coach zal jouw zelfevaluatie en verbeterplan doornemen samen met een deel van de interne documenten waar jullie in jullie zelfevaluatie en verbeterplan naar verwijzen. Daarnaast vragen we ook drie specifieke vragen van jou waar je zeker een antwoord op wil. Die vragen kunnen gaan over jullie evaluatiesysteem, jullie voorbereiding op de certificering, .... De coach zal je tijdens de coachingsessie haar belangrijkste observaties en verbeterpunten meegeven over jullie voorbereiding op de certificering en antwoorden op de drie vragen die je doorstuurde.

Ingeschreven? Hoe bereid je je voor?

Het is de bedoeling dat je ten laatste 14 werkdagen voor je coachingsessie de nodige documenten samen met je drie vragen kan voorleggen aan de coach. Als je ingeschreven bent voor een coachingsessie krijg je een link naar een beveiligde onedrive map waar je jouw documenten en vragen kan verzamelen.

Over welke documenten gaat het?

  • Zelfevaluatie (Excel-bestand)
  • Verbeterplan (Word-bestand)
  • Organigram van jouw organisatie
  • Theory of Change van je programma en/of organisatie
  • Beleidsdocument(en) voor resultaatgericht beheer
  • Drie specifieke vragen

 Modaliteiten certificeringsaanvraag DBE

Voor vragen over de certificering zelf kan je mailen naar ECB@diplobel.fed.be. Meer informatie lees je alvast in de FAQ op hun website .

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van Fiabel-nieuws.