Op 7 december organiseren de federaties een training voor (toekomstige) raadgevers integriteit.

Ter herinnering: een raadgever integriteit is het interne aanspreekpunt als medewerkers geconfronteerd wordt met een (vermoeden van) integriteitsschending en niet zeker weten wat ze hier mee moeten doen – beschouw het als een wijze vriend. Hoogstwaarschijnlijk heeft deze rol een overlap met die van vertrouwenspersoon in het kader van welzijn op het werk. De rol van raadgever integriteit is dus iets anders dan het focal point integriteit (de persoon die bij een effectieve klacht verantwoordelijk is voor het uitrollen van de klachtenprocedures) – hoewel beide rollen door dezelfde persoon kan worden opgenomen. En de rol dient ook te worden onderscheiden van de rol van change manager integriteit – de persoon die er voor zorgt dat de verschillende engagementen van het charter worden geoperationaliseerd.

Deze training reikt elementen aan voor de raadgever integriteit om niet-oordelend vragen te stellen, gebaseerd op de basisvoorwaarden van geweldloze communicatie en het werken met een protocol van gespreksvoering. De training wordt gegeven door Suzan Langenberg van Diversity. Er zijn 12 plaatsen beschikbaar voor de Nederlandstalige training. Bij grote vraag, kan de training worden herhaald.

In de weken na de training krijgt elke deelnemer (op haar zetel of in Brussel bij een van de federaties) 2 uur één-op-één coaching op een zelf af te spreken moment en nadien wordt door de federaties nog 1 begeleide intervisiebijeenkomst gefaciliteerd.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van Fiabel-nieuws.