In het kort

Brulocalis is de koepelorganisatie van de 19 Brusselse gemeenten. Zij komt voort uit de Unie van Belgische Steden en Gemeenten, opgericht in 1993, en groepeert de 19 gemeenten en OCMW’s van het Brussels Hoofdstelijk gewest.  Brulocalis ondersteunt lokale democratieën door  - met respect voor hun autonomie-  lokale besturen te informeren,  hun belangen te verdedigen,  dienstverlening te ondersteunen en gemeentelijke activiteiten te promoten. 

Visie

Door samenwerking tussen lokale besturen in Noord en Zuid, leveren gemeenten een belangrijke bijdrage aan de slaagkansen op lange termijn van decentraliseringsprocessen. Via programma's van gemeentelijke samenwerking stellen lokale besturen hun expertise ter beschikking (politiek, administratief en technisch) om de dienstverlening te versterken voor de bevolking in de armste landen. Op deze manier steunen zij lokale ontwikkeling en dragen rechtstreeks bij tot de duurzame ontwikkeling op nationaal niveau.
 

Missie

Sinds 2001 heeft Brulocalis haar grenzen verlegd  en werkt ze samen met lokale besturen in ontwikkelingslanden. Brulocalis ondersteunt in verscheidene landen democratiseringsprocessen en versterkt lokale besturen om te werken aan duurzame ontwikkeling. Brulocalis lanceerde, als officiële partner van de Belgische ontwikkelingssamenwerking, het gemeentelijk internationaal samenwerkingsprogramma dat ze uitvoert in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Brulocalis is eveneens lid van diverse erkende platformen voor internationale samenwerking op regionaal, Europees en mondiaal niveau. 
 
Brulocalis is actief in Marokko, Democratische Republiek Congo en Senegal.

homepage Brulocalis

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van Fiabel-nieuws.