In het kort

Tropische ziekten, hiv/aids, tuberculose en slechte gezondheidszorg beïnvloeden het leven van miljarden mensen. Het Instituut voor Tropische Geneeskunde werkt via onderzoek, onderwijs, expertadvies en internationale samenwerking aan de vooruitgang van de medische wetenschap om hun lot te verbeteren.

Meer dan 500 internationale studenten specialiseren zich jaarlijks aan het ITG. Onze onderzoekers ontwikkelen betere diagnoses, behandelingen en preventiemethoden. In onze reis- en hiv/soa-kliniek zien onze artsen jaarlijks meer dan 35.000 patiënten.

Visie

Het ITG gelooft dat iedereen recht heeft op een gezond bestaan.

Missie

De missie van het ITG is wetenschappelijke vooruitgang in de tropische geneeskunde en volksgezondheid.

Onze kerntaken zijn fundamenteel, translationeel en toegepast wetenschappelijk onderzoek; gevorderde opleidingen en training; medische, wetenschappelijke en maatschappelijke dienstverlening.

Om zijn missie te volbrengen streeft het ITG uitmuntendheid, integriteit, specificiteit en efficiëntie na. Het draagt menselijke waardigheid en diversiteit, academische creativiteit en een kritische geest, solidariteit en samenwerking, en het welzijn van werknemers, studenten, patiënten en cliënten hoog in het vaandel.

Het ITG werkt in tientallen landen in Afrika, Azië en Latijns-Amerika. Het Instituut heeft institutionele samenwerkingsverbanden in: Benin, Bolivia, Burkina Faso, Cambodja, Democratische Republiek Congo, Cuba, Ecuador, Ethiopië, India, Indonesië, Ivoorkust, Marokko, Mozambique, Nepal, Oeganda, Peru, Senegal, Vietnam, Zuid-Afrika

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van Fiabel-nieuws.