De federaties organiseerden op 3 mei een GSK-seminarie in Brussel. 126 werknemers vanuit de hele sector (GSK-referenten, DGD-medewerkers en medewerkers van ngo's en IA's geïnteresseerd in het GSK-proces) namen deel aan het seminarie.

In een open en vertrouwelijke sfeer werd er uitgewisseld over hoe we zinvolle synergiën en complementariteit tot stand kunnen brengen. Daarnaast kwamen enkele GSK-referenten en een DGD-dossierbeheerder specifieke GSK-thema’s voorstellen. In de namiddag stonden workshops ‘collectief leren’ en ‘De brug maken met Waardig Werk’ op het programma.

  • Een van de belangrijkste punten die aan bod kwam tijdens de workshop waardig werk was de nood aan thematische vorming: Wat is waardig werk, wat is de GSK waardig werk, wat houdt deze thematische benadering in, wat doen de programma’s, ... ?
    • Een groot deel van deze punten komt aan bod tijdens de kennismakingssessie van 5 juni waarop jij uitgenodigd bent.
    • Ook voor DGD wordt een vormingssessie voorzien op 8 oktober 2018.
  • De federaties maken een praktische gids voor de referenten met methodieken die zij kunnen toepassen in het leer- en overlegproces. We doen dit samen met studiebureau D-na. Zij verwerkten de feedback van de workshop op het seminarie in deze gids. Deze gids wordt verder voorgesteld tijdens de finale workshop “collectief leren voor de referenten” die de federaties organiseren donderdag 21 juni 2018. Schrijf je hier in.

> Het verslag van het GSK-seminarie vind je hier terug.

> De fiche strategische dialogen vind je terug op intranet in 4 talen.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van Fiabel-nieuws.